Dobrodošlica

Dobrodošli na druženje i ćaskanje

петак, 12. фебруар 2010.

malo receptića

Evo prema Bubinom predlogu stavljam i neki recept za tortu.

Prvo torta koja je laka i može svakome da uspe :)

TROSTRUKI UŽITAK

kora: 6 belanca umutiti sa 200gr šećera, 150gr seckanih oraha 2 kašike prezli, 3 kašika brašna 1 prašak za pecivo.  Ispeći koru.

fil: 6 žumanca umutiti sa 250 gr šećra, 2 pudinga od vanile i skuvati u 7dl mleka. U ohlađeni fil dodati 250 gr margarina. Podeliti u dva dela, pa u jedan staviti 100 gr otopljene čokolade. 

Ide kora, žuti fil, preko keks (četvrtasti petit beure) natopljen u mleku, crni fil i preko šlag.

Prijatno


ova je brza i ukusna

NOBLICA TORTA

Potrebno: 1kg noblica (4 velike kutije), sok od narandže, 1 lit mleka, 300 gr šećera, 200 g pudinga od vanile, 2 margarina, 100 g mleka u prahu, 100 gr strugane čokolade, 100 g mlevenih oraha i 2 kesice šlaga.

U mleko sa šećerom skuvati puding, kad seohladi sjediniti sa umućenim margarinom. Podeliti na dva dela. U I dodoati struganu čokoladu i orahe u II dodati mleko u prahu. Noblice natopiti u sok i ređati. Od 2 kutije je jedna kora, pa I fil, druga kora , pa II fil i na kraju šlag.

:))  probajte ukusno je!

3 коментара:

  1. Želim ti puno uspeha u radu tvog bloga i da se dugo, dugo družimo. Radovi su ti prelepi i pridružujem se Bubi i ja volim slatko tako da neznam šta je lepše, šeširići, torte za videti ili recepti. Pozdrav :-)

    ОдговориИзбриши
  2. Hvala za recepte i dobrodosla u vode blogovanja,sad cem da te dodam tamo kod mene,izvini sto ti nisam odgovorila tamo na SSM,ali vidim da si se snasla,puno pozdrava

    ОдговориИзбриши
  3. Hvala puno na komentarima. Trudiću se da se lepo družimo. Ima mnogo lepih stvari na vašim blogovima, još nisam stigla sve da pregledam. Pozdrav...

    ОдговориИзбриши